Zodra de eerste oranje pompoenen te koop zijn, sla ik mijn slag. Niet alleen om een heerlijk gerecht te maken met pompoen, maar ook om de tuin mee te decoreren. Ik geniet van die gezellige herfstsfeer!

Herfstgevoel

Vraag het mijn kinderen en ze gaan spontaan lachen (of zeuren), maar het liefst gooi ik door allerlei gerechten stukken pompoen. Er is namelijk zo veel keus aan eetbare pompoenen! Van de bekende oranje (hokkaido) tot flespompoen (butternut) en van muskaatpompoen tot kabocha (met de smaak van zoete kastanjes).

Net toen ik dacht het iets rustiger aan te doen met de pompoensmaak, zag ik bij AH een pak NATRUE Barista Pumpkin Spice Oat. Klinkt heerlijk om koffie mee te maken.

Met deze plantaardige drank haal je in een handomdraai het echte herfstgevoel in huis. Fijn om te weten dat er geen toegevoegde suikers in zitten.

Pumpkin spice season is here!

Het zit al een beetje in de naam, dus maak ik een heerlijke kop dampende koffie met extra kruidige smaak. Terwijl ik geniet van die kop koffie lees ik over andere, hartverwarmende pumpkin spice-recepten. Deze haverdrank van NATRUE bevat slechts vijf natuurlijke ingrediënten, dus zonder onnodige toevoegingen, toegevoegde suikers of andere gekkigheden. Je kunt er een zalige pumpkin pie mee maken of verwerken in een hoofdgerecht.

Dát ga ik doen… het wordt een creamy lasagne. Herfst op z’n lekkerst.

 

 

Creamy pompoenlasagne

Ingrediënten:

Zout, peper, nootmuskaat

50 g bloem

150 g mozzarella

600 ml NATRUE Barista Pumpkin Spice Oat

Lasagnebladen

1 pompoen voor 500 g pompoenpuree

50 g boter

200 g spinazie (vers of bevroren, uitgelekt)

Topping: Extra emmentaler geraspte kaas

Bereiding:

Stap 1.

Begin met de pompoenpuree: rooster pompoenstukjes in de oven tot ze gaar zijn. Pureer met een vork of blender, voeg een scheutje NATRUE Pumpkin Spice toe en mix tot een glad en romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 2.

Maak de bechamelsaus: smelt boter in een steelpan, roer de bloem erdoor tot een glad geheel (2 min). Giet langzaam de warme NATRUE Pumpkin Spice erbij terwijl je blijft roeren. Kook tot een dik en romig geheel. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Stap 3.

Bouw de lasagne: verdeel de bechamelsaus over de bodem van de ovenschaal. Maak vervolgens laagjes van lasagnebladen, pompoenpuree, spinazie, bechamelsaus en emmentaler. (de liefhebber kan nog een laagje courgette toevoegen of mozzarella). Herhaal dit stapelen tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met een laag emmentaler kaas.

Stap 4.

Bak 35 minuten op 180 °C tot de lasagne goudbruin is en borrelt.

Stap 5.

Laat 5 minuten rusten voordat je de lasagne aansnijdt.

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.