Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Comfortabel zwanger met zwangerschapskussen

Joehoe, je bent zwanger. Yes, feest, maar ook tijd om een beetje na te denken over de komende, ingrijpende veranderingen. Na de geboorte van je kindje zal je moeten wennen aan een nieuw levensritme, waarbij de behoeftes van je baby cruciaal zijn. Je zult het niet altijd even gemakkelijk hebben, maar als je jezelf voldoende ontspanning gunt, weten we zeker dat jij van je zwangerschap en het eerste jaar gaat genieten. En je baby? Die groeit gezond op in een liefdevolle omgeving die warmte en geborgenheid uitstraalt. Mogen we je een tip geven? Ga eens na hoeveel genot en ontspanning je kunt krijgen van een goed en comfortabel zwangerschapskussen.

Zwangerschapskussen tijdens zwangerschap

Veel vrouwen hebben moeite met comfortabel slapen tijdens de zwangerschap, zeker in het laatste trimester. Je rug, je nek en je schouderregio kunnen zoveel belasting ervaren, dat je 's nachts echt moeite hebt met ontspannen. Je benen, gewrichten en je voeten kunnen pijnlijk aanvoelen, zelfs na een lange nachtrust. Een goed zwangerschapskussen kan je de ondersteuning geven waar je lichaam om vraagt. Een U-vormig zwangerschapskussen geeft steun aan je benen en je onderrug. Je zult merken dat je frisser, actiever en gezonder wakker wordt. In je laatste trimester kan je buik je in de weg zitten en kun je ook last hebben van zweten en overmatige warmte. Dan komt een slurfvormig zwangerschapskussen zeer goed van pas. Je legt hem onder je buik, slaat een van je benen eroverheen en je ligt meteen comfortabel en ervaart een aangename koelte. 

 

Verschillende soorten zwangerschapskussens

Er zijn veel verschillende zwangerschapskussens verkrijgbaar. Zo heb je onder meer de topmerken Fair and Cute, Jollein en Doomoo. Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur? Er zijn zowel effen gekleurde voedingskussens als kussens met een trendy print. De vulling van je voedingskussen bepaalt in belangrijke mate je comfort. Kies voor een polyestervulling als zachtheid en comfort voor jou belangrijk is. Wil je vooral goede ondersteuning, denk dan aan een vulling van EPS-korrels. Deze korrels passen zich precies aan je lichaamsvormen aan en geven je zo de nodige ondersteuning, daar waar jij het nodig hebt. Ondersteuning én zachtheid tegelijkertijd? Dan is een voedingskussen met micromax vulling wellicht iets voor jou.

Verschil voedingskussen en zwangerschapskussen

Er zijn diverse kussens die variëren in verschillende vormen en maten. Vaak geven vrouwen de voorkeur aan een wat groter kussen waardoor deze gebruikt kan worden voor verschillenden doeleinden, zowel tijdens de zwangerschap als daarna voor het voeden. Het zwangerschapskussen is in een slangvorm en kun je om je heen leggen. Het kleinere kussens voor na de zwangerschap, is prettig tijdens het geven van voeding aan je baby. Het klein voedingskussen kunt je heel slim overal mee naartoe nemen.