Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Wellness sandaal wandelt fantastisch

In het voorjaar ontving ik een bericht met: “de mode innovatie van 2017. Nederlands schoenenmerk brengt traditie en technologie samen!”
Okay, het gaat over schoenen dus mijn interesse is gewekt. Ik lees verder over de beauty en wellness sandaal: “Mooier en gezonder worden terwijl je werkt, wandelt of winkelt. Eerst was er beautyfood uit Japan, nu zijn er sandalen die voor balans zorgen, meer energie geven en goed zijn voor je lichaam. Het Nederlandse merk Xsensible lanceert de revolutionaire beauty & wellness sandaal gebaseerd op de traditionele houten Japanse balans slipper. Dankzij het blokje onder de zool komt het lichaam vanzelf in haar natuurlijke balans. Hierdoor worden spieren en gewrichten ontlast, heb je meer energie en is je houding mooier.”


Comfort schoen
Ik vind het prachtig klinken, maar oehhh… ik vind de slippers niet echt ‘charmant’. En dan druk ik mij zacht uit. Toch ben ik overtuigd van de wellness theorie – zeker omdat ik als journalist al over diverse comfort schoenen heb geschreven – en dus bestel ik zwarte slippers met de naam Samos. Ik geef toe Xsensible heeft een ruime keus aan sandalen en probeert echt iets van mode toe te passen.
In balans
Ondertussen verdiep ik mij verder in het schoenenmerk. Want, als het lichaam in balans is, zorgt dit voor een beter gevoel en worden spieren en gewrichten ontlast. Met mijn gammele knie komt dat heel goed van pas, al geef ik toe dat ik bijzonder graag op hakken loop.


De zwarte sandalen arriveren per post en ik trek ze – heel makkelijk en snel dankzij het klittenband bij de hiel - aan. Onder de zomerse broek staan ze best okay, maar zelf zal ik ze niet snel onder een jurk dragen. Dan pak ik toch liever een hakje. Voor nu wandel ik er – eerlijk is eerlijk – zalig op weg. Het voetbed voelt comfortabel en het leer voelt goed aan de voet. Mijn gelakte teennagels zijn te zien en dat maakt de comfort sandaal toch ook fashionable. Voor ik het in de gaten heb loop ik de hele dag op mijn nieuwe Xsensible sandaal. Geen greintje pijn, nergens. Niet aan mijn voet, teen, enkel, knie, been, rug.

Ik merk dat ik de dagen erna toch stiekem vaker deze slippers draag (thuis he). Wauw! Natuurlijk trek ik wel mijn kittige hakjes aan als ik buiten de deur ga voor interviews, bijeenkomsten en – sorry – naar het schoolplein. Maar thuis, tja dan gaan mijn slippertjes weer aan. Ondertussen ben ik overtuigd dat deze wellness slippers perfect zijn om op te wandelen. Ook bijvoorbeeld tijdens een city trip, museumbezoek of als je een lange wandeling met de hond wilt maken.
Meer weten over de Xsensible sandaal? Check: https://youtu.be/RUEr3yfbx7U