Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Welkom bij Gaaf voor Mama

Varen langs Amsterdam Light Festival

“Amsterdam Light Festival brengt licht tijdens de donkerste periode van het jaar en verlicht de historische binnenstad van 28 november 2015 tot en met 17 januari 2016 met kleurrijke kunstwerken.” Deze zinnen waren voor ons aanleiding om de trein naar Amsterdam te pakken en Amsterdam Light Festival te beleven. Helaas voor ons regende het, maar een prima oplossing bleek de Water Colors Cruise.

Vriendschap

Buiten regent en waait het, maar wij zitten heerlijk warm en droog. Wij stappen aan boord van de rondvaartboot, gelegen tegenover het Hard Rock Café in Amsterdam. De tafels in de boot zijn voorzien van een plattegrond van de stad en er ligt een menukaartje op tafel. Als de trossen los gaan (na een korte vertraging) kunnen we een drankje bestellen en vertelt de live gids al snel meer over het sfeervolle decor van Amsterdam Light Festival. “Het festival toont 38 lichtsculpturen en projecties van (inter)nationale kunstenaars in de stad. Het thema van deze vierde editie is Vriendschap.” Tijdens de 90 minuten durende rondvaart vertelt zij bij ieder kunstobject iets leuks. Al vrij snel zien we bewegende lichtjes, waarbij een mannetje over een brug rent. Op de terugweg varen we er nog een keer langs en zien we dat hij ook nog een koprol maakt. Indrukwekkend is ook het ‘noorderlicht’ en de omgeving rondom de Stopera en Magere Brug. Wij genieten, maar we besluiten dat je dit festival niet mag vergelijken met Glow Eindhoven. 

Op, om, in en boven het water

Tijdens de rondvaart van Blue Boat Company varen we langs lichtkunstwerken die op, om, boven en in het water te zien zijn. Iets voorbij het Centraal Station varen we zelfs door een lichtgevende ‘ijsschots’ en de Herengracht wordt verlicht door ‘waterbestendige kandelaars’. De twee enorm lichtgevende hoofden in het water vinden wij ook bijzonder en ze schijnen met elkaar en met de bezoekers te spreken. Dat horen wij niet tijdens de rondvaart, dus wij gaan zeker nog eens terug om de wandelroute te doen.

Heerlijk uitgerust en met veel indrukken, meren wij weer aan bij de Stadhouderskade 30. Bij ons kaartje is een burger en drankje bij Hard Rock Café inbegrepen, dus we lopen de brug over naar het Max Euweplein en schuiven aan tafel (wel even reserveren!). Wij hebben al heel wat van de wereld gezien, maar in het bekende Hard Rock Café zijn we niet eerder geweest. Het blijkt een ervaring op zich, mét een smakelijk cheeseburger en groot glas witte wijn.