Gaaf voor Mama

faceboekicoon

Volg ons op Facebook!

twittericoon

Volg ons op Twitter!

instagram logo-blog-thumb

Volg ons op Instagram!

 

Wat zoek je?

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/c/e/e/gaafvoormama.nl/httpd.www/templates/gaafvoormama_3_1200/functions.php on line 182

Welkom bij Gaaf voor Mama

Grijp naar grapefruit

Ik ben dol op grapefruits. Die aparte smaak, beetje bitter maar vooral fris. Heerlijk! En ook nog eens onwijs gezond. Want grapefruits zitten boordevol vitamine C, vitamine A, kalium en vezels. De Florida grapefruits liggen vanaf de lente weer volop in het groenteschap, dus ik heb al een netje gekocht. Tijd om de blender uit zijn winterslaap te halen en lekkere smoothies te maken. Dat vinden mijn kids ook lekker!

Red Sunshine Shake  Recept van Carin Leenders de Vries 

Ingrediënten (voor 2 personen):

2 Florida grapefruits

1 limoen

200 g diepvries frambozen

verse gember

1,5 dl Griekse yoghurt

 

Bereidingswijze:

Snijd de Florida grapefruits horizontaal doormidden en snijd met een grapefruitmesje het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in een blender. Rasp de schil van de limoen en bewaar 2 theelepels. Voeg de bevroren frambozen, het sap van de limoen, rasp en de yoghurt toe. Rasp ongeveer 1,5 cm van de geschilde gemberwortel boven de blender. Pureer alles op hoge snelheid. Voeg 4 ijsklontjes toe en crush het ijs. Serveer direct!